Met monitoring verzamelt u informatie waarmee u elk proces effectiever en efficiënter in kunt richten en beheerst u elk risico in het kader van voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne. Door volgens een kwaliteitssysteem monitoring in eigen beheer uit te voeren kunt u op elk moment bij interne en externe audits zekerheid verschaffen en geldend bewijs leveren dat uw productie voldoet aan de normen.
Waarborg continue hygiëne en veiligheid met monitoring van uw productieproces. Ontdek hoe u continu voedselveiligheid kunt controleren, vastleggen, geldig verklaren en borgen om te voldoen aan alle normen en wetten.
Direct contact met onze specialistenMonitoring is een voortdurend proces van controleren, vastleggen, valideren en borgen. Het is de ultieme bewijsvoering waarmee u aantoont dat u produceert volgens de geldende wetten en richtlijnen. Maar monitoring is aan verandering onderhevig door de steeds scherpere normen van kwaliteitssystemen zoals ISO, HACCP, BRC en IFS en wet- en regelgeving van Arbo en NVWA. Gelukkig kunt u met een breed pakket aan maatregelen monitoren of uw bedrijfsprocessen hieraan voldoen.
Een kwaliteitssysteem bewaakt mogelijke risicofactoren en neemt indien nodig corrigerende maatregelen. Tevens controleert en bewijst het systeem of er is voldaan aan de normen. In de voedingsmiddelenindustrie zijn diverse risicofactoren die kritieke controlepunten vormen binnen het kwaliteitsmanagementsysteem:
• Productvreemd deel (o.a. glas, plastic, hout, of oude productresten)
• Vervuiling op of in het eindproduct (o.a. vuil van bakplaat op brood)
• Besmetting met micro-organismen (o.a. bacteriën, schimmels of gisten)
• Aanwezigheid van een allergeen op of in een allergeenvrij product
• Chemische vervuiling in of op het product (o.a. restanten van reinigingsmiddel)
Het bewaken en meten van de kritieke controlepunten kan het risico op voedselveiligheidsgevaren verminderen of zelfs elimineren. Dit leidt tot hogere productkwaliteit, minder afgewezen partijen én een lager risico op kostbare terugroepacties. Tegelijkertijd levert monitoren waardevolle kennis op. Hiermee kunt u uw processen efficiënter inrichten met hogere productiviteit als resultaat.
Voor het identificeren van potentiële voedselveiligheidsgevaren kunt u gebruik maken van zowel analoge als digitale meetapparatuur. In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor monitoring en validatie op de volgende vier aandachtsgebieden:
• Monitoring en validatie van voedselveiligheid: identificatie van voedselveiligheidsgevaren tijdens preparatie, productie en verpakking van voedingsmiddelen.
• Monitoring en validatie van productieprocessen: monitoring en validatie van informatie in en rondom productieprocessen door middel van meetapparatuur.
• Monitoring en validatie van microbiologisch onderzoek: betrouwbare en gestandaardiseerde mediapreparatie en monsterinoculatie voor kwaliteitsresultaten.
• Monitoring en validatie van schoonmaakprocessen: residucontrole op de resten van middelen
Monitoring is één van de elementen die Brilliant Group inzet voor een unieke totaaloplossing op maat binnen het Totaal Hygiëne Management Programma. Samen middelen, materialen, machines, maatwerk, masterclass, methodiek en service vormt monitoring een totaaloplossing die ook in het kader van MVO-beleid de beste is voor uw bedrijf.
Terug naar de Brilliant MixVan uitdaging naar gerichte totaaloplossing. Voor elke onderneming binnen de voedingsindustrie zijn optimale hygiëne, veiligheid en reiniging dagelijks terugkerende thema’s met hoge prioriteit. Preventie en het uitsluiten van externe invloeden staan eveneens hoog op de takenlijst. Het succesvol realiseren, uitvoeren en waarborgen van deze bepalende aspecten zorgt voor een grote uitdaging.
Lees meerBrilliant Group is méér dan alleen een gespecialiseerde groothandel. Naast ons uitgebreide productaanbod onderscheiden ons met een uitstekende productkennis, een eigen team van specialisten en onze professionele service en diensten. Wij voorzien uw graag van een passende totaaloplossing op maat. Met onze service en diensten bieden wij een gespecialiseerde aanvulling op ons assortiment.
Lees meerBrilliant Group is méér dan alleen een gespecialiseerde groothandel. Naast het aanbieden van een uitgebreid assortiment voorzien wij onze relaties van deskundig advies, professionele service en diensten. Dit noemen wij de Brilliant Mix en is tevens onze toegevoegde waarde. Wij zijn uw hygiënepartner op het gebied van kwaliteit, hygiëne en (voedsel)veiligheid.
Lees meerVoor meer informatie of telefonisch contact met een hygiënespecialist kunt u ons bereiken via +31 26 319 05 90 of plan zelf eenvoudig uw contactmoment in.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en wordt als eerst geïnformeerd over innovaties, nieuwe producten en acties.
Aanmelden nieuwsbriefBekijk ons nieuwsoverzicht met branche gerelateerde berichten, acties en actuele product informatie.
Typograaf 8
6921 VB Duiven
Nederland
+31 26 319 05 90
info@hygienepartner.nl
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina\'s worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.